+32 495 301992 info@taste-italy.be
Selecteer een pagina

GAMBERO ROSSO: L’ORO DEI PESCATORI SICILIANI
Chi pesca un gambero, pesca un tesoro. È da generazione in generazione che i pescatori siciliani si contendono l’oro presente nei mari di casa propria: il gambero rosso. Il suo colore rosso è intenso e brillante come quello del corallo; il suo sapore è gustoso e inconfondibile grazie ai sali minerali rilasciati dall’evaporazione del mar Mediterraneo.

Il gambero rosso è una specie di gambero pescata tra i duecento e i mille metri di profondità. La pesca, praticata per quasi tutto l’anno ma particolarmente abbondante in primavera e estate, fa uso di tecniche e attrezzature moderne. Dopo la pesca, il gambero viene surgelato a una temperatura tra i -50 e i -60 gradi centigradi per conservare la sua freschezza e le proprietà nutritive. Ricco di fosforo, potassio e magnesio, il gambero rosso detta le regole della cucina di alta classe. Può essere cotto al vapore o alla griglia, scottato o mangiato crudo nelle tartare o nel sushi.

 

RODE GARNAAL: HET GOUD VAN SICILIAANSE VISSERS
Wie een garnaal vist, vist een schat. Van een generatie naar die andere strijden de Siciliaanse vissers om een speciaal soort goud: de rode garnaal. Zijn rode kleur is intens en helder als die van een koraal, zijn smaak is heerlijk en onmiskenbaar dankzij minerale zouten die door de verdamping van de Middellandse Zee afgegeven worden.

De rode garnaal is een soort garnaal die tussen tweehonderd en duizend meter diep gevist wordt. Het vissen wordt voor bijna het hele jaar uitgevoerd, maar het is vooral overvloedig in de lente en de zomer. Het gebruikt moderne technieken en apparaturen. Na het vissen wordt de garnaal diepgevroren bij een temperatuur tussen -50 en -60 graden Celsius om zijn versheid en nutritionele eigenschappen te behouden. De garnaal is rijk aan fosfor, magnesium en kalium en het maakt de regels van een heel fijne cuisine: het kan gestoomd, gegrild, geschroeid of rauw gegeten worden zoals in tartaar of sushi.