+32 495 301992 info@taste-italy.be
Selecteer een pagina

Bologna staat bekend als culinair centrum en wordt daarom ‘la grassa’, de vette, genoemd.
Een trip naar de hoofdstad van Emilia Romagna wordt sinds kort nog interessanter door de opening van het grootste belevenispark rond ecologische kwaliteitsvoeding.

FICO, fabbrica Italiana contadina, is de grootste beleveniswereld van de wereld wat voeding betreft. Zeg maar het pretpark voor wie van lekker en gezond en Italiaans eten houdt. Kenners ter zake weten dat Eataly al enkele jaren kwaliteitsvolle supermarkten uitbouwt in de laars en in enkele wereldsteden. Hoewel supermarkt hier bijna beledigend klinkt. Je kan er niet alleen voedingsmiddelen van hogere kwaliteit vinden, je kan ze terplekke ook gaan proeven, geheel in Italiaanse stijl, d.w.z. als je aan een tafeltje gaat zitten is de eerste vraag, rood of wit, plat of bruis?

Eatalyworld of FICO strekt zich uit over 2 hectare, je vindt er weiden en stallen, 200 dieren en 2000 kwekers en 40 boerenbedrijven in activiteit. Zij zorgen voor vlees, vis, kaas, pasta, wijn, bier en ‘dolci’. Je kan er voor lekker eten terecht in 40 zaken, van streetfood tot sterrenrestaurants.

Je ka er workshops volgen over diverse aspecten van de 0 kilometerkeuken, tot 30 evenementen en 50 cursussen, elke dag opnieuw. Wil je er een congres organiseren, geen probleem!

Je bezoek vooraf plannen is zeker aangewezen, je kan het park te voet of per fiets verkennen en zo nodig kan je de hulp inroepen van Ambasciatori della Biodiversità italiana.

Ook kinderen zijn hier natuurlijk welkom. Het park is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer vanuit heel Italië en vanuit Bologna centrum. Kom je met de auto, dan parkeer je de eerste twee uren gratis.

En ook de inkom is volledig gratis. We nu nog twijfelt om dit park op de planning van de volgende trip naar Italië te plaatsen kan nog even gaan kijken op de website.