+32 495 301992 info@taste-italy.be
Selecteer een pagina

Niveau: makkelijk
Personen: 8
Tijd: ca. 50 minuten + wachttijd

  • 1,5 kg aubergine
  • 500 g rijpe tomaten
  • 100 g ui
  • 40 g bleekselderij, gebruik het zachte gedeelte uit het hart
  • 40 g rozijnen
  • 40 g pijnboompitten
  • 20-25 groene olijven
  • 4 el azijn
  • kappertjes
  • basilicum
  • suiker
  • extravergine olijfolie
  • zout

Snijd de aubergine in blokjes. Leg de blokjes in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ca. 30 minuten staan met een gewicht erop. Knijp overtollig vocht zachtjes uit de blokjes.

Bak de aubergineblokjes in kleine porties in ruime olijfolie in de koekenpan. Laat ze uitlekken en leg ze op keukenpapier.

Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Snipper de ui en fruit hem in 2-3 el olie glazig. Voeg de tomaten, wat basilicumblaadjes en wat zout toe. Doe een deksel op de pan en kook de tomaten tot saus (ca. 20 minuten).

Ontpit de olijven en snijd ze in stukjes. Snijd de bleekselderij in stukjes. Fruit de bleekselderij, 2 el kappertjes en de olijven 2-3 minuten in 2-3 el olie in de koekenpan.
Voeg de tomaten en de aubergine toe. Laat 1-2 minuten al roerend op smaak komen.

Voeg de pijnboompitten en de rozijnen toe. Blus af met de azijn en voeg 1 el suiker toe. Gaar de caponata ca. 3 minuten verder. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

Serveer de caponata koud met sneetjes brood.